ESRAJA:n Turun alueen treenirinki


Tämän vuoden alussa heräsi ajatus siitä, että Turun alueelle tarvittaisiin enemmän matalan kynnyksen toimintaa ratsastusjousiammunnan pariin. Harrastusmahdollisuudet täällä kun olivat melko rajalliset, ja jotenkin uskon kuitenkin, että tämän kokoisessa paikassa voisi olla paljon lajista kiinnostunutta porukkaa. Niinpä tehdessämme treenireissuja pienellä porukalla Mäntsälään ESRAJA:n (Etelä-Suomen Ratsujousiampujat ry) yhteistyötallille, luotiin ajatusta virallisemmasta treeniringistä Turkuunkin. Ajatus eteni, paikka löytyi, hevonen löytyi... maaliskuussa treenirinkimme sitten virallistettiin ESRAJA:n vuosikokouksessa ja itse tulin nimitetyksi tämän treeniringin vastaavaksi.

Pääosin toimintamme perustuu siihen, että pidämme joka viikko maasta-ammunnan yhteistreenit, joihin saa osallistua ilmaiseksi. Ajankohta ja päivä muuttuu viikottain sen mukaan, miten suurin osa porukasta pääsee. Myöhemmin treenaajamäärän kasvaessa olisi tarkoitus sopia joku tietty päivä ja aika, jolloin treenit järjestettäisiin joka viikko. Treeneissä pääsee ampumaan hyvässä seurassa ja tekemään erilaisia harjoituksia yhdessä. Ketään virallista opettajaa paikalla ei ole, mutta autamme toisiamme ja keskustelemme usein ampumiseen liittyvistä asioista ongelmia yhdessä ratkaisten. Lisäksi treeneihin on mahdollisuus vuokrata ESRAJA:n jousi ja nuolet 5e/kerta, jolloin omia varusteita ei tarvitse olla hankittuna. Tervetulleita ovat niin ensikertalaiset kuin myös kokeneet harrastajat, eikä tekniikalla tai tavoitteilla ole väliä! 


Maasta-ammunnan lisäksi on myös mahdollisuus päästä ampumaan hevosen selästä. Käytössämme on kokenut jousiammuntahevonen Sunny, jolla olemme treenanneet pienesti nyt kentällä ja radalla (tiellä) tamman kunnon kasvattamiseksi. Sunny tarjoaa halukkaille mahdolliseen kokeilla lajia sekä myös treenata niissä määrin, kun yhden hevosen kanssa pieni porukka siihen pystyy. Ratsastusjousiammuntaa pääsee kokeilemaan kentällä avustajan kanssa, jolloin ampuminen tapahtuu paikaltaan, käynnistä ja ravista. Ennen hevosen selkään pääsyä tulee olla osoittanut jousenkäsittelytaitonsa maasta-ammuntatreeneissämme turvallisuuden takaamiseksi. Ratsastus maksaa 10e/30min. Myös radalla laukassa ampuminen on mahdollista samalla hinnalla, mutta ennen tätä suosittelemme vahvasti aiempaa kokemusta laukasta ampumisesta, esimerkiksi osallistumalla ESRAJA:n sunnuntaitreeneihin Jatilan tallilla.

Turussa treenaamisen lisäksi teemme myös säännöllisesti reissuja kursseille, kisoihin ja ESRAJA:n yhteistyötalleille treenaamaan, esimerkiksi Mäntsälään Jatilan tallille. Turun alueelta mahdollisuus osallistua kimppakyytiin maksamalla osansa bensakuluista. Treenien hinnat yhteistyötallin hinnaston mukaan.


Etsimme myös jatkuvasti uusia treenimahdollisuuksia Turun alueelta (tai kauempaakin?). Uudet maasta-ammuntaradat, lajista kiinnostuneet tallit sekä innostuneet harrastajaryhmät ovat kaikki tervetulleita! Erityisesti lajissa toimivien hevosten määrän lisääminen olisi todella hieno kehitysaskel harrastajamäärän kasvaessa. Mikäli siis haluat esimerkiksi omasta hevosestasi jousiammuntaratsun, autamme sinua mielellämme!

ESRAJA:n Turun alueen treenirinki eli ETAT löytyy facebookista, jonne päivittelemme treeniajankohtia, treenireissuja ja muuta mielenkiintoista lajiin liittyvää. Tämän hetken treenipaikkamme löytyy aivan Raision ja Maskun rajalta, jonne pääsee niin bussilla kuin myös kimppakyydeillä Turusta ja Raisiosta. Tarkemmat tiedot saa laittamalla s-postia tai viestiä facebookissa. 

Tervetuloa!


Kuvat: Bea Wilén ja Mira Lehmusvaara

Kommentit